Folk at heart

Örebro

Artister 2023

Vi kommer kontinuerligt publicera nya artister. 

Munspel

Folk

Bluegrass, Old-Time,  Folk

Modern Visa

Artister A-Ö

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anders Hägg

Genre: folk

Svensk folkmusik på munspel.

Länkar:

Länkar:

Dante Lärka

Genre: Visa

Med sin omfångsrika röst och känsla för att tolka text i både egna och andras sånger beskrivs han som framtidens viskonstnär. Tilldelad Visans Vänners stipendium (2022).

Dante Lärka är en svensk sångare, gitarrist och låtskrivare.””

Vi är en vistrio som spelar egenskriven musik på svenska där texten står i fokus. Vi spelar musik som är både jävligt ösig, ibland lugnande, men alltid berörande. Musiken har ett tema av mental ohälsa, ljus som möter mörker och allt det härliga i livet. Vi jobbar för tillfället på slutklämmen med att släppa vårt debutalbum, ””Det vackra gröna””, som kommer vara ute innan januari när festivalen tar plats.

På sång har vi Dante Lärka, utexaminerad vissångare från Nordiska Visskolan, på alt sax och flöjt Kasper Wennberg, utexaminerad musiker från Högskolan för Musik i Göteborg med inriktning improvisation, och Albin Östberg på bas, producent, månginstrumentalist och överlag en sjukt härlig snubbe.

Länkar:

E18

Genre: Folk

E18 är ett folkmusikband som spelar traditionella och nyskrivna låtar i egen tappning.

Medlemmar:

”Cecilia Hessel – sång

Magnus Lindgård – fiol

Janne Lundquist – saxofon & klarinett

Lennart Hessel – gitarr & oktavmandolin”

Länkar:

Johnny Willful

Genre: Bluegrass,  Old-Time,  Folk

Johannes Broborn aka. Johnny Willful har fördjupat sig i den Appalachiska bergsmusiken från U.S.A och spelar något som kallas Clawhammer Banjo, vilket är en väldigt tidig stil av Banjo som uppkom i bergskedjan.

Medlemmar:

Johannes Broborn – Banjo, Gitarr, Stompbox, Irländsk Bouzouki, Mandolin

Länkar:

Karl Fimmerstad

Genre: Modern Visa

Svängigt och snyggt. Ibland skitigt. Alltid angeläget.”
Med texter fyllda av lika delar svärta och omtänksamhet tar Karl Fimmerstad med sig publiken från vardag och fest, via charterturism och världsomseglingar, till insikter och reflektioner kring vad det innebär att vara med- eller motmänniska.

 

Med bakgrund i många års musicerande inom ramlös progmetal skapar Karl visor tonsatta på ett sätt du inte har hört förut. Utbildad vid Nordiska Visskolan i Kungälv har han de senaste åren spelat på musikfestivaler och klubbscener, men också i kyrkor och på äldreboenden. Han har gärna med sig slagverk på scen, men lika ofta uppträder han ensam och alltid med intressanta arrangemang på sin akustiska gitarr.

Medlemmar:

Karl – sång, akustisk gitarr

Johan Ludvig Rask – slagverk, akustisk gitarr